12 förväntningsfulla golfare från Åkersberga GK, Österåkers GK och Arninge GK möttes upp På Arlanda för vidare färd mot Portugal. Finalen på Order of merit mellan klubbarna väntade och stämningen var på topp redan från början.

Titelförsvarande Åkersberga ställde upp med Kent Hager, Mats ”Mattis” Andersson, Per Borg samt Sven-Erik Karlström, i folkmun kallad Svempa.

Varje lag bodde i varsitt hus i anslutning till Praia del Rey, banan som vi skulle tävla på dag 1 och 3. Första dagen spelades det 2-manna Scramble och vi vann bägge matcherna. Dag 2 spelade vi på en ny pärla, Royal Obidus. Här väntade bästboll och vi vann en match samt delade en. Ställningen inför sista dagen var 3,5 till Åkersberga och 2,5 till Österåker. Efter sista dagens singelmatcher, där varje klubb hade möjlighet att plocka 4 poäng så blev det en kamp ända in i kaklet.

Efter summering så slutade det med att både Åkersberga och Österåker fick 5,5 poäng var och i egenskap av titelförsvarare så stannar pokalen hos Åkersberga.

Sammanfattningsvis så var det en kanonresa där många nya bekantskaper knöts.