GOLF SOM FRISKVÅRDSAKTIVITET

Efter flera års kämpande från golfbranschen så har nu golfspel äntligen blivit godkänt i Högsta förvaltningsdomstolen som skattefri friskvårdsförmån. Det var verkligen på tiden!

Det som är berättigat för friskvårdsbidrag är bl a golfträning och golfspel, se nedan. Det som inte är berättigat till friskvårdsbidrag är bl a medlemskapet i golfklubben.

Det är helt upp till arbetsgivaren om man lämnar friskvårdsbidrag till sina anställda. En förutsättning är också att förmånen erbjuds samtliga anställda i företaget.

Årsavgiften i Åkersberga Golfklubbs medlemskap består alltid av en medlemsavgift på 250 kr som inte är berättigad till friskvårdsbidrag, resterande del är en spelavgift som nu är berättigad till friskvårdsbidrag upp till en nivå om 5.000 kr/år.

– Aktiemedlem samt Årsmedlem: Totalt 5.900 kr varav 5.650 kr är spelavgift och 250 kr är medlemsavgift.
– Vardagsmedlem:
4.500 kr varav 4.250 kr är spelavgift och 250 kr är medlemsavgift.
– Flexmedlem:
1.995 kr varav 1.745 kr är spelavgift och 250 kr är medlemsavgift.

Har du frågor kring friskvård och golf är du välkommen att kontakta vår klubbchef Claes Berfeld på tel: 070-2336550.

Komplett information från Svenska Golfförbundet om friskvård och golf, klicka här >>>