Åkersberga 180326

Äntligen så börjar vi se lite gräs på banan efter en ganska tuff vinter! Under vintern så har två av våra medlemmar, Bosse Hudin och Ulf Martinsson, gjort ett fantastiskt jobb och satt upp vildsvinsstängsel runt hela banan. Stort tack för det, nu känner vi att vi gjort vad vi kan för att trygga banan mot ”inkräktare”!

Under vintern så har vi rensat ganska mycket sly, buskar och träd för att skapa en luftigare och trevligare golfupplevelse! Vår maskinpark är servad och genomgången för att kunna fungera optimalt under säsong. Samtliga greener på banan plogades för en vecka sedan för att snabba på våren! De greener som nu är synliga ser alla bra ut, vi kan i dagsläget inte se några angrepp. Däremot så är green nr 14 helt täckt av ett ganska tjockt islager. Is på greener gillar vi inte, så låt oss nu hålla tummarna för att det inte blir några skador där! Så fort det är möjligt kommer vi hjälpa till och hacka bort is på 14:e greenen.

Arbeten som är planerade framöver innan öppning är dress av greener samt vertikalskärning av greener. Skulle det dyka upp några angrepp på greenerna så kommer vi snabbt lägga ut växtskyddsmedel.

Så fort tjälen är bort kommer vi även göra en uppgradering av vår ”robot-range” där vi haft lite för mycket driftsstörningar. Tömningsfickan där roboten tömmer bollar är i dagsläget i trä, men ska nu bytas ut till en ficka i rostfritt.

Låt oss nu hoppas på mer sol och värme, så att vi snart kan pegga upp! Om vi ska gissa på ett möjligt öppningsdatum av 18-hålsbanan, så borde det vara ungefär en månad framåt.

/Hälsningar

Claes Berfeld, Klubbchef/VD