Med anledning av rådande situation kring Covid-19 så vill vi på Åkersberga Golfklubb kort sammanfatta de riktlinjer vi har i uppstarten på Åkersberga Golfklubb. Vi vill också nämna att det finns en bred uppfattning i hela golf-Sverige att det är av högsta vikt att alla spelare efterlever nedanstående riktlinjer, då det kommer gynna golfen i stort.

– Vi kommer erbjuda möjlighet till incheckning UTOMHUS i vårt eventtält som kommer vara uppställt precis utanför entrén till klubbhuset. Shopen är öppen som vanligt om du vill handla något. I eventtältet tar vi helst swish-betalning.
– Alla puttar med flaggan kvar i hål.
– Bunkerkrattorna är för stunden borttagna. Vår banpersonal kommer mer frekvent köra vår maskinkratta i bunkrarna.
– Bolltvättarna är stängda.
– Vi håller givetvis lite avstånd mellan spelarna i bollen, och tar inte på varandra.
– Vi kommer dagligen torka av våra hyrvagnar och golfbilar med decinfektionsmedel.

Riktlinjer kring golftävlingar:
– Alla förbundstävlingar och distriktsförbundstävlingar är inställda t.o.m 30 juni 2020. Detta innefattar också seriespel.
– Alla klubbtävlingar är inställda tillsvidare. Vi planerar i första hand för att flytta eller ställa in alla klubbtävlingar under maj månad.

Hygienrutiner:
– Vi har daglig städning av entré, golfshop och samtliga toaletter på anläggningen.
– Vi har handsprit på samtliga toaletter, både i klubbhus och ute på banan. Vi har även handsprit i reception och restaurang. Använd den gärna.
– Vi torkar dagligen av våra hyrvagnar och golfbilar med desinfektionsmedel.
– Vi torkar dagligen av våra golfbilar med desinfektionsmedel.