JUNIORKOMMITTÉN

Kul tillsammans på träning och tävling!

Juniorkommittén ska tillvarata klubbens unga förmågor för att sätta ÅbGK på golfkartan som en klubb med en bra och genomtänkt verksamhet, från knatte till elitspelare. Frågor kan ställas till någon i Juniorkommittén (se kontaktlistan) eller till juniorakersbergagk@gmail.com

 

TRÄNINGSGRUPPER 2019

Inom Juniorverksamheten på Åkersberga GK erbjuder vi träning med våra tränare Eva Hultgren och Jakob Berlin.

 • Knatteträning 1
 • Knatteträning 2
 • Yngre
 • Mellan
 • Ungdom 1
 • Ungdom 2
 • Ungdom +
 • Utveckling och påbyggnad

Beskrivning av träningsgrupperna 2019 med länk till anmälningsformulär finns nu under fliken Träning nedan.

 

 

NY MEDLEM ELLER INTRESSERAD AV JUNIORVERKSAMHETEN 2019?

Nya medlemmar eller ni som är intresserade av att delta i juniorverksamheten 2019, skicka gärna ett mail till juniorakersbergagk@gmail.com så sätter vi upp er på distributionslistan för Juniorkommitténs nyhetsbrev där vi regelbundet informerar om vår verksamhet.

 

FRIVILLIG POOL 2019

Kan du tänka dig att finnas med i en pool av intresserade personer som med jämna mellanrum kan få ett mail med en fråga att hjälpa till med t.ex. att vara starter på en tävling (brukar ta några timmar), hjälpa till och ta närvaro och leda juniorer/knattar rätt på träningarna (brukar ta några timmar), hjälpa till att laga mat eller fixa fika till ett läger eller evenemang (brukar ta några timmar), hjälpa till att skjutsa spelare till en tävling (brukar ta några timmar) eller något annat (som ofta brukar ta några timmar).

Som tack för hjälpen brukar vi arrangera träningskvällar för kommitté och frivilliga med Eva, vi brukar också köra en ledaravslutning med gemensam middag och vi erbjuder möjligheten att utveckla sig som ledare av denna typ av verksamhet genom olika utbildningar i SGF/SGDF regi.

Vi vill höra från er – maila gärna juniorakersbergagk@gmail.com om ni är intresserade. Hoppas vi hörs!

 

LITET REGELTIPS – NYA REGLER PÅ GÅNG

Inför de kommande regelförändringarna har golfförbundet samlat information på webben. Jag rekommenderar speciellt de lätta Youtubefilmerna som finns som länk på sidan

https://golf.se/for-spelaren/regler–handicap/regler/golfreglerna-2019/?fbclid=IwAR2E5MyW3NwUH-ntVBLIhW7ShbvfQDVx7d_0XiV4WwYe1HLcPkOU8z9HLXE

 

KOMMANDE EVENEMANG OCH KALENDER

All information om grupperna samt Juniorkommitténs kalender med kommande evenemang finns här: kalender.

 

FACEBOOKGRUPPEN

Ett litet tips, gå gärna med i Facebookgruppen Juniorgruppen Åkersbergs GK. Där lägger vi ibland ut information från klubben och distriktet.

https://www.facebook.com/groups/162856428067/

 

Träning

 

TRÄNINGSGRUPPER 2019

Inom Juniorverksamheten på Åkersberga GK erbjuder vi träning med våra tränare Eva Hultgren och Jakob Berlin. Vi vill gärna hjälpa de yngsta att komma igång med sporten, utvecklas och till sist ta steget ut och tävla om man vill. Vi vill erbjuda en bred verksamhet för alla hos oss. Välkomna att vara med!

Beskrivningarna av träningsgrupperna för 2019 finns nedan och är en guide, skulle det finnas speciella skäl att en junior vill vara i en annan grupp eftersom man vill träna ihop med en kompis, man har utvecklats väldigt snabbt i hcp eller andra skäl, hör av er så löser vi det.

Frågor om träningen skickas till Lena Hallquisth som är träningsansvarig i Juniorkommittén: lena@hallquisth.se 

EFTERANMÄLAN TILL TRÄNINGSGRUPP GÖRS HÄR>>>>>

 

MEDLEMSKAP

Vi kräver inte medlemskap i klubben för att delta i våra träningsgrupper men för er som är under 12 år (till och med året man fyller 12 år) ingår i år ett medlemskap på 4-håls banan i anmälningsavgiften. Alla övriga medlemskap sköts som vanligt via klubben. För de juniorer upp till 12 år som är nya för i år kommer vi att tillsammans med klubben registrera er som medlemmar och då får ni ett golf-ID om ni inte redan har det.

 

GRUPPINDELNING

Alla träningar är 1 timme lång – träningsperioder är Vårtermin: Vecka 19-26 (8 veckor) – Hösttermin: Vecka 33-39 (7 veckor). Alla som deltar i träningsgrupp kommer få rabatterade priser på rangen och i anmälningsavgiften ingår en pikétröja och en keps.

GRUPP

MÅNDAG

TISDAG

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

LÖRDAG

SÖNDAG

PRIS HELÅR/TERMIN
KNATTE 1

17.00

1000/700
KNATTE 2

18.00

1000/700
YNGRE

13.00

1200/800
MELLAN

18.00

14.00

(2ggr)2200/1300
(1ggr) 1200/800
UNGDOM 1

17.00

17.00

(2ggr)2200/1300
(1ggr) 1200/800
UNGDOM 2

18.00

18.00

2200/1300
UTVECKLING

19.00

1000 (för dig som också deltar i annan träningsgrupp)

1500 (för dig som enbart tränar i denna grupp)

UNGDOM+

 

För pris och träningstider, se nedan.

 

Knatteträning 1 – barn i åldrarna 5-6 år – Tränar en gång per vecka. Använder häfte Golfäventyret
– Tränare Eva

Introduktion till Golfen på ett lekfullt sätt för de allra yngsta. Häftet Golfäventyret ingår i deltagaravgiften.

För att delta i denna grupp krävs att en förälder eller annan vuxen deltar vid varje tillfälle.

 

Knatteträning 2 – barn i åldrarna 7-8 år – Tränar en gång per vecka. Använder häfte Golfäventyret
– Tränare Eva

Passar dig som vill spela golf under lekfulla former. Vi tränar på alla olika slag och spelar golf på en kortare bana (30, 50 och 100 meter). Häftet Golfäventyret ingår i deltagaravgiften.

 

Yngre – barn i åldrarna 9-10 år – Tränar en gång per vecka. Använder häfte Golfäventyret.
– Tränare Eva

Passar dig som är ny i golfen och dig som tidigare deltagit i Knatteträning eller annan golfaktivitet för yngre barn. Vi tränar på ett åldersanpassat sätt och målsättningen är att spela en allt längre bana, 30-, 50- och 100-banan. Häftet Golfäventyret ingår i deltagaravgiften.

 

Mellan – barn 11-12 år – Tränar en eller två gånger per vecka. Använder häfte Golfäventyret
– Tränare Eva

Passar dig som vill komma igång med ditt golfspel på riktigt och ta Grönt Kort. Målsättningen är att spela 9 hål på stora banan från grön/vit tee, tee 39 (orange tee) och så småningom tee 45 (röd tee).

 

Ungdom 1 – ungdomar 13 år och äldre – tränar en eller två gånger per vecka
– Tränare Jakob

Passar dig som vill träna regelbundet och vill spela på stora banan med målsättningen att ta Grönt Kort (hcp 54) eller att nå handicap 36.

Förutsättning: Du bör ha deltagit i juniorträning tidigare eller ha gått en nybörjarkurs.

 

Ungdom 2 – ungdomar 13 år och äldre – Tränar två gånger per vecka – högst hcp 36.
– Tränare Jakob

Passar dig som vill satsa lite mer och en grupp där vi ställer högre krav på deltagandet. Mer koncentration och mer träning.

 

Utveckling och påbyggnad – ungdomar med högst hcp 15,0 – de som deltar i denna grupp tränar även med Ungdom 2 eller tränar på annat sätt under veckan men vill träna ytterligare i grupp
– Tränare Jakob

Passar dig som kommit ner i handicap och vill ta ett steg till för att till exempel tävla på Åkersberga Golfklubb eller juniortävlingar på andra golfklubbar.

 

Ungdom + – äldre träningsgruppen – för dig mellan 17-21 som vill ha ha möjlighet att regelbundet träna i grupp med vår tränare Jakob Berlin.

 Vi påbörjade i våras en försöksverksamhet med en träningsgrupp för äldre juniorer med Jakob.

 Eftersom det visade sig vara svårt att få ihop träningstiderna, avvaktar vi till nästa år med denna grupp.

   

   

   

  Tävling

  TÄVLA I GOLF!

  Eftersom golf är en sport så kan man tävla i golf. Det roliga med att tävla i golf är att det finns så många olika tävlingsformer. Jag skulle vilja påstå att ingen annan sport har så många tävlingsvarianter. Man kan tävla ensam, i par samt i lag. Det finns massor av olika tävlingsformer som gör att även om man är helt nybörjare så kan man bidra till sitt lag.

  VÅRA EGNA TÄVLINGAR

  Golflotteriet.
  För de allra minsta som ännu inte har fått sitt Gröna kort ( det kortet som tillåter en att ensam gå ut och spela på stora banan) samt de som fått sitt kort men vill spela på vår 4-hålsbana, har vi en tävling som löper över hela säsongen.

  Efter varje spelad runda på 4-hålsbanan så lägger man sitt scorekort med sitt resultat samt sitt namn skrivet klart och tydligt, i brevlådan bredvid dörren vid juniorhuset.

  Vid säsongsavslutning så gäller varje scorekort som en lott i ett lotteri där barnen kan vinna massa priser. Dvs mer rundor, mer lotter och mer chanser att vinna.

  Fredagsmys.
  Fredagsmys är en tävling för dem som spelar minst 9 hål på stora banan. Junioren får lämna max ett scorekort i veckan och vi räknar alltid de första 9 hålen även om spelaren spelat fler hål.

  Kortet skall vara ifyllt med antal slag på varje hål samt sitt namn och handicap klart och tydligt. Vi vill också att en medspelare eller förälder har skrivit på kortet. Lämna sen kortet i brevlådan vid juniorhuset.

  Vi ledare kommer sen att räkna om slagen till nettoscore dvs antal slag junioren hade på hålet minus de extraslag han/hon får av sitt hcp. Allt eftersom säsongen går kommer juniorerna att göra bättre resultat på olika hål. Vi för bara upp de resultat som man förbättrat på ett hål.

  Vid säsongsavslutningen ger vi pris till de spelare som har förbättrat sig mest. Det brukar gynna nybörjarna mest och vem skulle inte vilja ha en nettoscore i klass med Henrik Stenson och Tiger Woods.

  Glöm inte att registrera alla sänkningar av hcp som junioren gör i ”Min Golf”. Är ni osäkra prata med någon av våra ledare eller Eva och Jacob.

  Norrortsligan.
  Norrortsligan är en lagtävling mellan Åkersberga, Österåker, Arninge, Täby och Waxholm.

  Klubbarna får max ha 10 spelare varav 2 av platserna är vikta för flickor.
  Varje spelare som deltar bidrar automatiskt med 1 poäng till laget, det är viktigare att deltaga än att vara duktig. Placerar sig sedan någon spelare topp 3 så får laget extra poäng.
  Tävlingen vänder till spelare som har grönt kort och kommit ner lite i hcp men man behöver inte ha officiellt hcp (36). Brukar vara en populär tävling som många vill spela.

  Golfklubb

  Datum

  Start

  Övrigt

  Waxholm Gk

  27-jun

  08.00

  Deltävling 1

  Arninge Gk

  02-jul

  ?

  Deltävling 2

  Österåker Gk

  03-jul

  ?

  Deltävling 3

  Åkersberga Gk

  09-aug

  09.00

  Deltävling 4

  Täby Gk

  14-aug

  15.00

  Final

   

  FÖRBUNDSTÄVLINGAR

  Minitouren.
  Minitouren är en distriktstävling som löper över hela säsongen. Öppen för alla som har grönt kort och man spelar 9 hål slaggolf eller poängbogey. Man väljer själv om man vill anmäla sig till en eller flera eller rentav alla deltävlingar.
  Inga resultat publiceras men man kan i efterhand gå in och titta på GITen (golfens it-system) hur man låg till.

  Vi har den stora turen att ha en av deltävlingarna på vår bana i år den 13/6.
  Här ser vi gärna att vi får med oss många föräldrar eller mor- och farföräldrar som går med
  i bollen för att hjälpa och stötta spelarna. Jättekul tillfälle att kunna åka runt och spela nya banor samt träffa nya kompisar.

  Anmälan: www.golf.se – Min golf – Tävlingsanmälan – Sök klubb – Välj tävling

  SGDF Mini Tour
  2019-05-19 SGDF Mini Tour Omgång 1 Slaggolf/ Pb 9 hål Viksjö
  2019-06-01 SGDF Mini Tour Omgång 2 Slaggolf/ Pb 9 hål Saltsjöbaden
  2019-06-02 SGDF Mini Tour Omgång 3 Slaggolf/ Pb 9 hål Jarlabanke
  2019-06-13 SGDF Mini Tour Omgång 4 Slaggolf/ Pb 9 hål Åkersberga
  2019-08-18 SGDF Mini Tour Omgång 5 Slaggolf/ Pb 9 hål Björkhagen
  2019-08-25 SGDF Mini Tour Omgång 6 Slaggolf/ Pb 9 hål Viksjö
  2019-09-01 SGDF Mini Tour Omgång 7 Slaggolf/ Pb 9 hål Jarlabanke
  2019-09-29 (OBS nytt datum) SGDF Minitour *Final* *Final* Slaggolf/ Pb 9 hål Viksjö

   

   

  SGDF Rookie Tour.
  SGDF Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, spelas över 18 hål med handicap.

  Deltagare: Tävlingen är öppen för juniorer (födda 1998 eller senare), som representerar klubb inom SGDF. Deltagare från andra distrikt kan delta i mån av plats, dock kan dessa ej få Order-of-Merit poäng, ej heller delta i finalen. Arrangerande klubb har rätt till tre wildcards. För spelare som är 12 år eller yngre är kravet att ledare skall finnas på tävlingsplatsen under hela tävlingen. Handicapgränsen för deltagande är satt till mellan 8,0 och 30,0.

  Tävlingsform: 18 hål slaggolf med handicap. Pojkar spelar från blå tee och flickor spelar från röd tee.

  Anmälan: www.golf.se – Min golf – Tävlingsanmälan – Sök klubb – Välj tävling

  Omg Spelplats Antal spelare Datum
  1 Waxholm 54 Pojkar / 24 Flickor 19-05-18
  1 Botkyrka 54 Pojkar 19-05-18
  2 Lidingö 54 Pojkar 19-06-09
  2 Drottningholm 54 Pojkar / 24 Flickor 19-06-09
  3 Österåker 54 Pojkar / 24 Flickor 19-06-29
  3 Djursholm 54 Pojkar 19-06-29
  4 Wäsby 54 Pojkar / 24 Flickor 19-07-27
  5 Haningestrand 54 Pojkar / 24 Flickor 19-08-17
  5 Bro-Bålsta 54 Pojkar 19-08-17
  6 Sollentuna 54 Pojkar / 24 Flickor 19-09-07
  6 Huvudstaden Riksten 54 Pojkar 19-09-07
  Final Viksjö GK 30 Pojkar / 15 Flickor 19-09-29

  Ansvarig SGDF
  Anders Bergh
  070-538 87 65
  anders.bergh62@gmail.com

  PÅ KLUBBEN KOMMER VI ÄVEN ATT ANORDNA

  Teen Cup klubbkval – 18/6 kl 14:10
  Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Det är en 18-håls slaggolf- och scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år.

  Teen Cup genomförs 2019 för dig som är född 2003 till 2006 i fyra åldersklasser. Varje klass är uppdelad i pojkar och flickor: 13 år, 14 år, 15 år och 16 år. Totalt åtta klasser. 

  Du måste ha handicap 36,0 eller lägre för att kunna kvalificera sig till nästa kvalsteg. Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

  Klassen ”9-hål öppen”

  Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup. Då anmäler du dig till klassen ”9-hål öppen”. 

  Du som har handicap 36 eller lägre men inte har åldern inne, anmäler dig också till klassen ”9-hål öppen”.

  Denna klass är en separat klubbtävling (med fina priser!) men ger inte möjlighet att kvala vidare.

   

  Åkersberga GK – 18/6 kl 14:10

   

  Anmälan: www.golf.se – Min golf – Tävlingsanmälan – Sök klubb – Välj tävling

  https://mingolf.golf.se/Competition/2045735

   

   

  FootJoy PGA Junior ProAm klubbkval – 19/6 kl 8:30
  FootJoy PGA Junior ProAm är PGAs stora ungdomstävling som ger minst tre juniorer på varje klubb möjligheten att spela i lag med sin PGA Pro. FootJoy PGA Junior ProAm ger PGA Pron möjlighet att erbjuda sin klubbs junior- och
  tävlingsverksamhet ett mycket uppskattat och för juniorerna utvecklande tävlingsinslag.
  Totalt deltar runt 130 lag från 90 klubbar.

  Åkersberga GK – 19/6 kl 8:30

  Anmälan: www.golf.se – Min golf – Tävlingsanmälan – Sök klubb – Välj tävling

  https://mingolf.golf.se/Competition/1893320

   

  SGDF JUNIORTÄVLINGAR

  SGDF Juniortävlingar – http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2019

   

  VID FRÅGOR GÅR DET BRA ATT KONTAKTA MEJ

  Olle Hallquisth
  070 7557515
  olle@hallquisth.se

   

  Läger

   

  ÖVERNATTNINGSLÄGER – 18-19 MAJ

  Vi möts för första övernattningslägret, denna gång med Patrik och Olle som ledare.

  Anmälan, dietkrav och andra frågor till Patrik på: 070-7552960 eller scanbur.pa@gmail.com

  Betalning (100kr) sker till klubbens Swishnr: 1234017851 
  (märk betalningen med Övernattningsläger maj/XXnamn på juniorXX)

  Om man inte vill sova över men komma och spela och laga middag (och spela dag två) går det förstås bra. Men säg gärna till när ni anmäler er till Patrik så vi kan planera frukosten. 

  Vi träffas kl 15.00 på lördag i Juniorstugan. Under eftermiddagen spelar vi 9 hål ihop och sedan lagar alla middag tillsammans. Under middagen kommer roligt nog Linn Andersson, en tidigare juniorspelare på klubben och berättar om hur det varit för henne i USA där hon går på college och spelar golf. (och har haft en riktigt bra säsong)!!

  Dag två äter vi frukost ihop, gör en kortare regelgenomgång och avslutar med en scramble på 4-håls banan. Gissningsvis klara senast 12.00.

  Glöm inte att ta med sovsäck och sovunderlägg. Vi sprider som vanligt ut oss i huset på soffor och annat.

  Välkomna!!

    

  AUGUSTILÄGER – 12-15 AUGUSTI

  Välkomna till sommarens avslutande augustiläger under ledning av tränare Jakob och Åkersberga GK:s herrelitlag!

  Plats: Åkersberga GK
  Datum och tid: Mån 12/8 till tors 15/8 (9-16 varje dag)

  Nu är det dags att anmäla sig till sommarens läger under ledning av vår tränare Jakob, Åkersbergas herrelitlag och ledare från klubben. Lägret bygger på golfträning under förmiddagarna med Jakob och spelövningar med mera under eftermiddagarna under ledning av elitlaget och andra ledare.

  Varje dag ingår lunch och frukt till alla deltagare.

  Jacob tar emot vid Juniorstugan varje morgon kl 09:00 och som alltid gäller kläder efter väder!

  OBS! För er som vill spela finalen i Norrortsligan under onsdag eftermiddag 14/8 kommer det inte vara något problem!

  Anmälan och frågor till juniorakersbergagk@gmail.com

  Alla är välkomna!

  Kostnad för lägret är 1200 kr för medlemmar i Åkersberga GK eller personer som redan är aktiva i Åkersberga GK:s juniorverksamhet och 1500 kr för övriga.

  Kostnaden kan antingen faktureras eller betalas via Swish till 1234017851 (mottagare Åkersberga GK). Om ni använder Swish, uppge: namn, Golf-ID/personnummer och att det gäller ”Augustiläger 2019”.

  Annars lämna fullständiga adressuppgifter för fakturering, namn, e-post, postadress och telefon via mail ovan.

  Viktigt – ange också eventuella allergier i anmälan!

  Sista anmälningsdag är 7 augusti!

   

  ÖVERNATTNINGSLÄGER MED NATTGOLF – 11-12 OKTOBER

  Mer information kommer snart…

   

   

  Kalender

   

  För att se alla aktiviteter ta en titt på vår kalender.

   

  Årets junior

   

  ÅRETS JUNIOR

  Varje år utses Årets junior inom ramen för Juniorkommitténs verksamhet. Det delas ut i till en junior som varit aktiv i verksamheten under året. Priset delas ut i samband med säsongsavslutningen, normalt i slutet av september.

  Priset är dels att man får sitt namn på väggtavlan med årets junior som hänger i juniorstugan och dels ett pris som bestäms av Juniorkommittén (eller en utsedd person i kommittén).

  Vem som helst får nominera personer till priset, sedan avgör Juniorkommittén vem som vinner.

   

  KRITERIER FÖR UTMÄRKELSEN ”ÅRETS JUNIOR” PÅ ÅKERSBERGA GK

  Utmärkelsen kan baseras på ett eller flera av följande kriterier. Att ha uppfyllt flera kriterier är viktigare än att vara bra i enskilda områden men om en person haft speciellt bra resultat i ett av dem bör detta premieras.

  För bedömning:

  Område Exempel
  1 Träning inom ramen för JK:s verksamhet Närvaro och engagemang vid träning och läger
  2 Egen träning Om junioren visar eget driv i sin träning och ofta syns tränande
  3 Egen utveckling Har t.ex. en junior gjort ett stort hopp i sitt handicap under en säsong,
  4 Tävlingsdeltagande Deltar junioren utifrån sin egen förmåga vid tävlingar på hemmaklubben eller på andra klubbar
  5 Tävlingsresultat Har junioren bra resultat i tävlingar på klubben eller vid deltagande på andra klubbar
  6 Ledare/funktionär Ställt upp som ledare och funktionär vid JK:s evenemang på klubben på klubben. T.ex. hjälpt till med träning för yngre grupper,
  7 Engagemang på klubben Har junioren varit med och hjälpt till vid klubbens övriga arrangemang, t.ex. hjälpt till på städdagar, eller hjälpt till att hålla juniorhuset rent
  8 God kamrat Har junioren visat sig var en stödjande kompis, nån som står upp för kompisar även när det kan vara svårt.
  9 Annat En X-faktor som är speciell för året.

   

  TIDIGARE VINNARE AV ”ÅRETS JUNIOR”

  2018
  Vincent Strand

  2017
  Gabriel Bäcklund
  Anton Karlsson

  2016
  Kalle Westroth

  2015
  Kalle Westroth

  2014
  Linn Andersson

  2013
  Felix Dernell

  2012
  Adam Isacsson

  2011
  Johan Sevenius

  2010
  Miranda Jonsson

   

  Bra att veta

   

  MEDLEMSKAP

  För er som är under 12 år (till och med året man fyller 12 år) ingår i år ett medlemskap på 4-håls banan i anmälningsavgiften. Alla övriga medlemskap sköts som vanligt via klubben. För de juniorer upp till 12 år som är nya för i år kommer vi att tillsammans med klubben registrera er som medlemmar och då får ni ett golf-ID om ni inte redan har det.

   

  RANGEKORT

  Även under 2019 erbjuder vi tillsammans med klubben alla juniorer som är anmälda i en av träningsgrupperna att ladda rangekortet till rabatterat pris två gånger. Alla får ladda upp sitt kort två gånger per säsong med 30 hinkar för 200 kr. Det finns en lista i receptionen med alla namn.

   

  HUR FÅR JAG GRÖNT KORT?

  För barn upp till 12 år: Golfäventyret

  För äldre juniorer och vuxna: Grönt kort

   

   

  Bra länkar

   

  FACEBOOKGRUPPEN

  Ett litet tips, gå gärna med i Facebookgruppen Juniorgruppen Åkersbergs GK. Där lägger vi ibland ut information från klubben och distriktet.

  https://www.facebook.com/groups/162856428067/

   

  SGDF INFORMATION

  Läs gärna också om Golftjej och Golfgrabb Stockholms verksamheter och SGDF:s tävlingar för juniorer.

  Golftjej – http://www.sgdf.se/start/idrott/golftjej-sthlm

  Golfgrabb – http://www.sgdf.se/start/idrott/golfgrabb-sthlm

  SGDF Juniortävlingar – http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2019

  SGDF Juniorkalender – http://www.sgdf.se/start/sgdf/nyhetsbrev/juniorkalendern

   

  NYA REGLER 2019

  Inför de kommande regelförändringarna har golfförbundet samlat information på webben. Jag rekommenderar speciellt de lätta Youtubefilmerna som finns som länk på sidan

  https://golf.se/for-spelaren/regler–handicap/regler/golfreglerna-2019/?fbclid=IwAR2E5MyW3NwUH-ntVBLIhW7ShbvfQDVx7d_0XiV4WwYe1HLcPkOU8z9HLXE

   

  HUR FÅR JAG GRÖNT KORT?

  För barn upp till 12 år: Golfäventyret

  För äldre juniorer och vuxna: Grönt kort

   

  Medlemmar

  Claes Bertilson

  Ordf, ek, admin, information

  Telefon: 070 – 327 7807
  E-post: Mejla mig

  Lena Hallquisth

  Ansvarig träning, webb

  Telefon:
  E-post: Mejla mig

  Beata Gianelli

  Ansvarig knatte, LOK

  Telefon:
  E-post: Mejla mig

  Olle Hallquisth

  Ansvarig tävlingar

  Telefon:
  E-post: Mejla mig

  Patrik Andell

  Ansvarig läger

  Telefon: 0707552960
  E-post: Mejla mig

  Matilda Lehtipalo

  Juniorrepresentant

  Telefon:
  E-post: Mejla mig