JUNIORKOMMITTÉN

Kul tillsammans på träning och tävling!

Juniorkommittén ska tillvarata klubbens unga förmågor för att sätta ÅbGK på golfkartan som en klubb med en bra och genomtänkt verksamhet, från knatte till elitspelare. Frågor kan ställas till någon i Juniorkommittén (se kontaktlistan) eller till claes.bertilson@gmail.com

 

SÄSONGEN ÄR SLUT NU UTVÄRDERAR VI – HJÄLP GÄRNA TILL 

Nu har vi avslutat våra utomhusaktiviteter för i år. Vi hoppas att inom kort kunna komma med mer information om aktiviteter under vintern. Vi räknar med att åter köra träningskvällar i Ullnatältet.

Just nu är fokus på att utvärdera och förbereda nästa säsong. Med anledning av detta har vi skickat ut en enkät till alla som varit involverade i Juniorkommitténs verksamheter i år. Men skulle du inte ha nåtts av den eller skulle vara intresserad av att svara på några frågor ändå, vänligen gå in via länken och svara. Senast 9 november vill vi ha svar.

https://ui.mdlnk.se/Surveys/4c5cfc1d-1171-4859-8b07-f5bf4f1d63a7

Tack på förhand!

 

EN GRUPP FRIVILLIGA

Under kommande säsong kommer vi som vanligt att behöva hjälp av frivilliga med olika saker. Vi kommer inom kort lägga upp mer information om det här. Men vet du redan nu att du är intresserad av att hjälpa till. Maila till claes.bertilson@gmail.com

 

KOMMANDE EVENEMANG OCH KALENDER

All information om grupperna samt Juniorkommitténs kalender med kommande evenemang finns här: http://akersbergagk.se/juniorkommitten/

 

FACEBOOKGRUPPEN

Ett litet tips, gå gärna med i Facebookgruppen Juniorgruppen Åkersbergs GK. Där lägger vi ibland ut information från klubben och distriktet.

https://www.facebook.com/groups/162856428067/

Träning

 

VINTERTRÄNING 

Nu har vi avslutat våra utomhusaktiviteter för i år.

Vi hoppas att inom kort kunna komma med mer information om aktiviteter under vintern. Vi räknar med att åter köra träningskvällar i Ullnatältet.

 

 

NY OCH VILL TRÄNA
Vi får fortfarande påstötningar om nya deltagare i våra träningsgrupper. Skulle ni stöta på någon som frågar er får ni gärna ge dem nedanstående information.
Vill man anmäla sig finns information om tider, grupper och priser via juniorkommitténs sidor under fliken ”Träning” http://akersbergagk.se/juniorkommitten/

Kolla vilken grupp som passar just ert barn bäst och är ni fundersamma så maila till claes.bertilson@gmail.com så hjälper jag till och kollar vad som blir bäst. OCH skulle det vara så att vi upptäcker att en annan grupp passar bättre efter att ni börjat så brukar vi kunna lösa flyttar mellan grupperna.

Grupper och specialpris för höstträningen finns under rubriken Höstterminen bara nedan

 

TRÄNINGSGRUPPER 2018

Träningsgrupp

Träningstid 1

Träningstid 2

Speltid
valfritt med ledare

Kostnad
(för hela säsongen om inget annat anges)

Äldre under hcp 36

Ons 17-18

Sön 17-18

Fre

2000 kr

Äldre över hcp 36*

Ons 18-19

Sön 15-16

Fre

Vid träning 2 ggr/vecka
2000 krVid träning 1 ggr/vecka
1200 kr

Mellan*

Ons 19-20

Sön 15-16

Fre

Vid träning 2 ggr/vecka
2000 kr Vid träning 1 ggr/vecka
1200 kr

Yngre

Sön 16 -17

Fre

1000 kr

Knatte**

Mån 17-18.30

1500 kr

Golfkul***

Sön 14-14.45

350 kr/period

 

Höstterminen bara

Träningsgrupp

Träningstid 1

Träningstid 2

Speltid
valfritt med ledare

Kostnad
(för HT från v 34)

Äldre under hcp 36

Ons 17-18

Sön 17-18

Fre

HT bara 900kr

Äldre över hcp 36*

Ons 17-18

Sön 15-16

Fre

Vid träning 2 ggr/vecka
900 krVid träning 1 ggr/vecka
600 kr

Mellan*

Ons 18-19

Sön 15-16

Fre

Vid träning 2 ggr/vecka
900 krVid träning 1 ggr/vecka
600 kr

Yngre

Sön 16 -17

Fre

400 kr

Knatte**

Mån 17-18.30

700 kr

Golfkul***

Sön 14-14.45

350 kr/period

Kompispass för mellan och de båda äldregrupperna spelas söndagar 16-17För alla upp till tolv år ingår medlemsavgiften i Åkersberga GK i anmälningsavgiften.

* För de som väljer att träna en gång i veckan gäller träning på onsdagar.

Omfattning:
Juniorträningen pågår v18-25 + v34-38 = sammanlagt 13 veckor.

** Knatte pågår v 19-25 + v34-39 = sammanlagt 13 veckor

*** Golfkul pågår i tre perioder; vår v.21-24, sommar v.26-29, höst v.33-36 (4 veckor/period)

Gruppindelning:

Golfkul
barn i åldrarna 5-6 år (födda 2012 och 2013)
Golf på ett lekfullt sätt för de allra yngsta. Säsongen är uppdelad i tre perioder, anmäl till en eller flera perioder.
För att delta i denna grupp krävs att en förälder eller annan vuxen deltar vid varje tillfälle.

Knatteträning
barn i åldrarna 7-8 år (födda 2010 och 2011)
Passar dig som spela golf under lekfulla former. Vi tränar på alla olika slag och spelar golf på en kortare bana (30, 50 och 100 meter). Boken Golfäventyret ingår i deltagaravgiften.

Yngre
barn i åldrarna 9-10 år (födda 2008 och 2009)
Tränar en gång per vecka
Passar dig som är ny i golfen och dig som tidigare gått Golfkul, Knatteträning eller annan golfaktivitet för yngre barn. Vi tränar på ett åldersanpassat sätt och målsättningen är att spela en allt längre bana (30, 50, 100 meter eller Korthålsbanan från ordinarie tee).

Mellan
barn och ungdomar 9 år och äldre (födda 2009 och tidigare)
Tränar en eller två gånger per vecka – se ovan
Passar dig som vill komma igång med ditt golfspel på riktigt. Målsättningen är att spela 9 hål på stora banan från grön/vit tee eller tee 39 (orange tee).

Äldre över hcp 36 
ungdomar 11 år och äldre (födda 2005 och tidigare)
Tränar en eller två gånger per vecka
Passar dig som vill träna regelbundet och har börjat få ner ditt handicap så att du kan spela ute på banan själv.

Äldre under hcp 36  
ungdomar 11 år och äldre med hcp 36,0 och lägre (födda 2005 och tidigare)
Tränar två gånger per vecka.
Passar dig som vill satsa lite mer och en grupp där vi ställer lite högre krav på deltagandet. Mer koncentration och mer träning.

Tjejgrupp – tjejer i alla åldrar.
Tränar en gång per vecka. De tjejer som vill kan även vara med i någon av de andra grupperna. Väljer man att vara med i två grupper tillkommer en halverad avgift för Tjejgruppen.

 NOTERA: Om en spelare har utvecklats snabbt för sin ålder och därmed kan passa i en ”äldre” grupp med anledning av spelarens handicap. Hör i så fall av er med frågor till juniorkommittén.

 

Anmälan:
Vi har stängt vår anmälningslänk för närvarande, men det går bra att efteranmäla till alla grupper. Vänligen maila claes.bertilson@gmail.com med uppgifterna nedan.
 • Namn junior:
 • Golf-id / Personnummer junior:
 • Anmälan till grupp:
 • Epost junior:
 • Telefon Junior:
 • Namn förälder:
 • Epost förälder:
 • Telefon förälder:

Jag som förälder kan hjälpa till, välj:

 • Jag kan hjälpa till varje vecka
 • Jag kan hjälpa till nån gång i månaden
 • Jag kan hjälpa till med punktinsatser
Tävling

 

AVSLUTNINGEN DEN 23/9 

Välj mellan ‘Scramble 18-hål’ eller ‘Avslutning på 4-hålsbanan’. Vi avslutar med gemensam fika och prisutdelning cirka kl 14.00.

Hoppas många kommer och deltar!

 

Scramble:

Hoppas många vill vara med och spela vår avslutning på stora banan – vi delar upp oss i lag för vår traditionsenliga scramble med ledare/föräldrar/juniorer. Det blir 18 hål från tee 45.

Vi träffas senast kl 9.30 framför klubbhuset för information och utdelning av scorekort. Kl 10.00 har vi vår första starttid på banan.

Anmälan sker via MinGolf där tävlingen finns inlagd som ”Junioravslutning” – anmälan senast nästa fredag 21/9. https://www9.golf.se/Competition/GBTour/Competition.aspx?compid=1554807

 

Avslutning på 4-hålsbanan:

Start 12.30 – vi träffas kl 12.00 vid juniorstugan. Knattar, juniorer och föräldrar välkomna.

För er som inte riktigt ”nått” den stora banan ännu så kommer vi avsluta med ett arrangemang på 4-håls banan. För anmälan till denna del av avslutningen, skicka anmälan till mig på claes.bertilson@gmail.com senast fredag 21/9Föräldrar är förstås välkomna att hänga på och spela!

 

 

VECKOTÄVLINGEN ”FREDAGSMYS”

Om man får spela på stora banan så är veckotävlingen en 9-håls runda i veckan, vi kallar den ”fredagsmys”. Man spelar alltid de första nio för att kunna jämföra resultaten.

Vi spelar ”ecclectic” som betyder att man över säsongen väljer sitt bästa resultat på varje hål. I slutet av året korar vi en vinnare i samband med säsongsavslutningen (och det kan komma fler priser under säsongen). Man får spela en runda per vecka i tävlingen, den första som man lämnar in.

Vi kommer löpande under året uppdatera resultattavlan i juniorhuset så att ni kan se hur ni ligger till. Det är någon i kommittén som uppdaterar tavlan så att vi håller ordning.

Man får spela när som helst i veckan om man inte kan på fredagstiden som är 16.30 när bollrännan har kommit igång. Men för att göra det lättare för er att hitta spelpartners så använd gärna tiden 16.30 på fredagar. I så fall får man lägga boll i rännan när man kommer fram.

Spela tillsammans minst två och två eftersom ni måste vara noga med att skriva under varandras scorekort och vara noga med att fylla i era namn, handicap och era golf-ID samt vilken tee ni spelar från.

Räkna bara era slag, ni behöver inte räkna ut någon poäng, och om ni har slagit mer än fem slag över par, plocka upp bollen och skriv streck i scorekortet.

När ni har spelat, signera för varandra och lägg scorekortet i brevlådan vid juniorhuset.

Har ni frågor om tävlingen hör av er till Tobias eller Olle i kommittén.

 

LOTTSPEL PÅ 4-HÅLSBANAN

För er som inte ännu kan spela på stora banan så vill vi gärna uppmuntra er att spela så mycket ni kan.

Själva resultatet är inte så viktigt men fyll i ett scorekort, signera det och lägg det i brevlådan vid juniorhuset efter spelad runda. För varje scorekort ni lämnar in får spelaren en lott i prislotterier under säsongen. Vi kommer definitivt ha en utlottning på avslutningen och andra tillfällen också.

Har ni frågor om tävlingen hör av er till Tobias eller Olle i kommittén.

 

NORRORTSLIGAN

Norrortsligan är en lagtävling mellan Arninge GK, Ljusterö GK, Waxholm GK, Åkersberga GK, Täby GK och Österåkers GK. Varje klubb deltar med max åtta spelare, två platser är reserverade för flickor. Varje deltagare får en poäng i lagtävlingen så det är viktigt att så många som möjligt är med och hjälper klubben att ta poäng.

2018 deltar Åkersberga och Ljusterö gemensamt och räknar ihop sina lagpoäng.

Har ni frågor om tävlingen hör av er till Tobias eller Olle i kommittén.

Tävling 1
Täby GK
V.25
Måndag 18 juni
Starttid: Linjestart första starttid kl.14

Tävling 2
Arninge GK
V.26
Tisdag 26 juni
Starttid: Linjestart första starttid 8.30

Tävling 3
Österåker GK
V.27 
Torsdag 5 juli
Starttid: Linjestart första start kl.9.00

Tävling 4
Åkersberga GK
V. 32
Måndag 6 augusti
Starttid: Linjestart första start kl.9.00

Tävling 5 – Final
V.33
Onsdag 15 augusti

 

SGDF JUNIORTÄVLINGAR

SGDF Juniortävlingar – http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2018

Bl.a. Rookie tour på Kungsängen snart: http://www.sgdf.se/start/sgdf/nyhetsbrev/sgdf-rookie-tour

Frågor om tävlingar till Tobias karlzon@me.com eller Olle olle@hallquisth.se

 

 

Läger

 

ÖVERNATTNINGSLÄGER MED NATTGOLF 5-6 OKTOBER

Då var det dags att anmäla sig till nattgolfen!

Nattgolfen med övernattning äger rum den fredag 5 oktober och slutar lördag
den 6 oktober. Vi startar kl 17 med att vi gör gemensam middag fläskfilé med
potatisgratäng för att sen gå ut och spela 4 håls banan med våra självlysande
bollar. Avslutar lördag efter gemensam frukost och städning av juniorstugan ca
11.

Om du inte vill vara med på övernattningen går det bra att bara vara med på
själva golfen.

Anmälan kan lämnas på sms 070-7552960 eller scanbur.pa@gmail.com med
namn på deltagaren och om deltagaren har en självlysande boll, om den sover
kvar och eventuella allergier.

Kostnad för natt golfen blir 100 kr plus golf boll 100 kr om du inte har en boll
sen tidigare. Man kan betala genom att swisha till 1234017851 (mottagare
Åkersberga GK). Om ni använder Swish, uppge: namn, GolfID/personnummer
och att det gäller ”nattgolfen”.

Och glöm inte kläder efter väder och övernattningsutrustning, sovsäck och
liggunderlag!

 

Kalender
För att se alla aktiviteter ta en titt på vår kalender.
Årets junior

ÅRETS JUNIOR

Varje år utses Årets junior inom ramen för Juniorkommitténs verksamhet. Det delas ut i till en junior som varit aktiv i verksamheten under året. Priset delas ut i samband med säsongsavslutningen, normalt i slutet av september.

Priset är dels att man får sitt namn på väggtavlan med årets junior som hänger i juniorstugan och dels ett pris som bestäms av Juniorkommittén (eller en utsedd person i kommittén).

Vem som helst får nominera personer till priset, sedan avgör Juniorkommittén vem som vinner.

 

KRITERIER FÖR UTMÄRKELSEN ”ÅRETS JUNIOR” PÅ ÅKERSBERGA GK

Utmärkelsen kan baseras på ett eller flera av följande kriterier. Att ha uppfyllt flera kriterier är viktigare än att vara bra i enskilda områden men om en person haft speciellt bra resultat i ett av dem bör detta premieras.

För bedömning:

Område Exempel
1 Träning inom ramen för JK:s verksamhet Närvaro och engagemang vid träning och läger
2 Egen träning Om junioren visar eget driv i sin träning och ofta syns tränande
3 Egen utveckling Har t.ex. en junior gjort ett stort hopp i sitt handicap under en säsong,
4 Tävlingsdeltagande Deltar junioren utifrån sin egen förmåga vid tävlingar på hemmaklubben eller på andra klubbar
5 Tävlingsresultat Har junioren bra resultat i tävlingar på klubben eller vid deltagande på andra klubbar
6 Ledare/funktionär Ställt upp som ledare och funktionär vid JK:s evenemang på klubben på klubben. T.ex. hjälpt till med träning för yngre grupper,
7 Engagemang på klubben Har junioren varit med och hjälpt till vid klubbens övriga arrangemang, t.ex. hjälpt till på städdagar, eller hjälpt till att hålla juniorhuset rent
8 God kamrat Har junioren visat sig var en stödjande kompis, nån som står upp för kompisar även när det kan vara svårt.
9 Annat En X-faktor som är speciell för året.

 

TIDIGARE VINNARE AV ”ÅRETS JUNIOR”

2018
Vincent Strand

2017
Gabriel Bäcklund
Anton Karlsson

2016
Kalle Westroth

2015
Kalle Westroth

2014
Linn Andersson

2013
Felix Dernell

2012
Adam Isacsson

2011
Johan Sevenius

2010
Miranda Jonsson

 

Bra att veta

MEDLEMSKAP

För er som är under 12 år ingår i år ett medlemskap på 4-håls banan i anmälningsavgiften. Alla övriga medlemskap sköts som vanligt via klubben. För de juniorer upp till 12 år som är nya för i år kommer vi att tillsammans med klubben registrera er som medlemmar och då får ni ett golf-ID om ni inte redan har det.

 

RANGEKORT

Även under 2018 erbjuder vi tillsammans med klubben alla juniorer som är anmälda i en av träningsgrupperna att ladda rangekortet till rabatterat pris två gånger. Alla får ladda upp sitt kort två gånger per säsong med 30 hinkar för 200 kr. Det finns en lista i receptionen med alla namn.

Bra länkar

FACEBOOKGRUPPEN

Ett litet tips, gå gärna med i Facebookgruppen Juniorgruppen Åkersbergs GK. Där lägger vi ibland ut information från klubben och distriktet.

https://www.facebook.com/groups/162856428067/

 

SGDF INFORMATION

Läs gärna också om Golftjej och Golfgrabb Stockholms verksamheter och SGDF:s tävlingar för juniorer.

Golftjej – http://www.sgdf.se/start/idrott/golftjej-sthlm

Golfgrabb – http://www.sgdf.se/start/idrott/golfgrabb-sthlm

SGDF Juniortävlingar – http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2018

SGDF Juniorkalender – http://www.sgdf.se/start/sgdf/nyhetsbrev/juniorkalendern

 

Medlemmar

Claes Bertilson

Ordf, ek, admin, information

Telefon: 070 – 327 7807
E-post: Mejla mig

Lena Hallquisth

Ansvarig träning, webb

Telefon:
E-post: Mejla mig

Tobias Karlzon

Ansvarig tävlingar

Telefon:
E-post: Mejla mig

Olle Hallquisth

Ansvarig bemanning, tävling

Telefon:
E-post: Mejla mig

Patrik Andell

Ansvarig läger

Telefon: 0707552960
E-post: Mejla mig

Tomas Georgii

Ansvarig LOK

Telefon:
E-post: Mejla mig