ONSDAGSKLUBBEN

Vi hälsar Dig hjärtligt välkommen till årets säsong!

Välkommen till Onsdagsklubben 

Denna sektion tar hand om alla tävlingssugna manliga golfare  i Åkersberga GK. Vi engagerar spelare i åldersspannet 22 till 99 år. Vi tävlar seriöst under trevliga former. Vi välkomnar nya medlemmar i ÅbGK till Onsdagsklubben då detta är en bra ingång att lära känna klubben och dess medlemmar. Vi träffas varje onsdag, spelar 18 hål i olika tävlingsformer, äter god och trevlig middag tillsammans med prisutdelning. Vi spelar seriespel i två hcp-klasser över sju spelomgångar från maj till september. Vi har också en matchcup som går över hela säsongen. Under september har vi en helgresa till en annan golfanläggning med övernattning.

Ledamöter

Ulf Jansson, ordf

Telefon:
0705 779525
E-post:
onsdagsklubben@tipcon.se

Bo Nystedt

Telefon:
0708 928 535
E-post:
bo.nystedt52@gmail.com

Björn Myrvold

Telefon:
073-036 56 15
E-post:
bjorn.o.myrvold@gmail.com

Christian Thunberg

Webmaster
070-6552288
E-post:
chris.th@telia.com

Tävlingsprogram 2020
Tävlingsinfo & regler

Tävlingsbestämmelser för Onsdagsklubben 2020, Åkersberga GK

 

Onsdagsklubben är öppen för herrar i åldrar 22-99 år som är medlemmar i Åkersberga golfklubb.

Tävlingen löper över hela säsongen från maj till september varje onsdag med ca 22-23 deltävlingar.
Finalomgången spelas normalt sista söndagen i september med efterföljande middag och prisutdelning i seriespelet och matchspelet.

Efter avslutad runda avnjuts en gemensam middag och prisutdelning för dagens tävling.
Starttid maj-augusti kl 13:00, i september 12:30.

Gäster är välkomna i mån av plats. Kolla först med tävlingsledningen. Gäster betalar en något förhöjd startavgift (150kr) plus en rabatterad greenfee på 250 kr.

Spelformen är slaggolf som spelas från varierande tee 45, 49, 54 och 56. Spelprogrammet fastställs av Onsdagsklubbens kommitté i förväg. Några gånger under säsongen gör vi lite specialtävlingar.
Närmast hål på 1, 2 eller 3 slag bestäms från gång till gång

Spelarna delas in i klasserna A och B på så sätt att antalet spelare i varje klass är ungefär lika.

Klassindelningen består över hela säsongen oavsett om handikappet förändras.

Spelare med exakt HCP över 36,0 spelar på HCP 36,0

Inbetald säsongsavgift är en förutsättning för deltagandet. Avgiftens storlek bestäms för varje säsong av Onsdagsklubbens kommitté.

Senast kl 17:00 tisdagen före tävlingsdagen ska anmälan via ”min golf” på golf.se vara utförd. Där kan man anmäla om man önskar tidig eller sen start. Betalning av startavgiften gör bäst i ”min golf” samtidigt med anmälan. Denna avgift täcker kostnad för middag och dagens priser.

Startordningen lottas utifrån önskemålen (tidig/sen start). Startlistan publiceras normalt kl 19 tisdagen före tävlingen.

Scorekort hämtas i receptionen och spelaren prickar av sig på startlistan och anger om man INTE ska delta i middagen. Detta är viktigt, annars måste vi betala krögaren.

Scorekorten med rundans resultat lämnas in till tävlingsledningen i Onsdagsklubben direkt efter genomförd runda efter att de blivit signerade av både av markören och spelaren.

Om någon avbryter rundan p.g.a. sjukdom eller åska räknas inte rundan. Detsamma gäller om tävlingsledningen avbryter tävlingen p.g.a. av åska eller av annan orsak.

Regelfrågor hanteras av tävlingsledningen.

Resultatsammanställning publiceras via e-post och/eller på ÅbGK hemsida snarast efter avslutad runda.

Vid framräkning av årets slutresultat räknas de sju bästa genomförda rundorna. Särskiljning görs av i första hand HCP (spel-HCP från tee 54), därefter de 8 bästa resultaten och sedan de bästa 9 resultaten osv.

För att få ta del av prisbordet krävs Exakt Tävlingshandicap (ETH).

Vid tävling som stryks av tävlingsledningen erhåller samtliga deltagare 100 slag.

För Onsdagsklubben
/Ulf Jansson i mars 2020/

Tävlingsbestämmelser för Onsdagsklubben 2020 – Matchspelet

En klass. Spel från Tee 54 om man inte kommer överrens om annan tee. Innan start reduceras spelhandicapet med 20% och avrundas enligt gängse regler till heltal.

Gruppspelet ska vara klart senast 20 juli .
Alla möter alla i gruppen. Båda spelarna i varje match ansvarar för att matchdatum bokas.
Kommer man inte överens om spel före 20 juli lottas matchen.
Resultat meddelas till Bosse N 0708928535 eller bo.nystedt52@gmail.com av segraren eller vid oavgjort av lägst nummer.
Gruppspelsmatcherna behöver inte spelas i ordningsföljd. Matcherna kan sluta oavgjorda. Ettorna och tvåorna i varje gruppgår vidare till åttondelsfinal. Vilka som möts där kommer att lottas.
Om tvåan o trean i gruppen har samma poäng avgör inbördes möte. Om det var oavgjort avgör lägst hcp vid den matchen och om lika hcp avgör lottning.

Match 2020 gruppindelning

Historiska slutresultat

Senaste nytt

Resultat OK 6

Vi var nog inte tillräckligt tydliga med att det från nu ska lämnas in ett scorekort från varje boll, med alla spelares resultat ifyllda. Igår fick jag in 7 av 10 scorekort, och de har jag kontrollräknat både per spelare och lagpoäng. Såvitt jag kunde se var det inga...

läs mer

Resultat OK5 27maj

OK5 bröts pga åska o regn. Alla som betalt startavgiften kommer att ha den tillgodo till nästa gång ni anmäler er.

läs mer

Resultat OK4 20 maj

Dagens pristagare A Tord 64 Bosse 69 Leif 70 B Gunnar H 65 Peter H 68 Ulf B 71 OK Resultat...

läs mer

Resultat OK3 13 april

Dagens OK3 var blöt och kall och bara 18 spelare kom till start Resultat A Bosse N 74 Tord N 78 Anders S 79 SHCP Resultat B Maxim H 75 Reine J 76 Peter H 77 OK Resultat 2020-03 PS om matchspelet: Om ni vill vara med och spela OK matchspel så är sista betalningsdag nu...

läs mer

Resultat OK 2 6 maj

Dagens resultat platserna 1-3 A Björn Eriksson 68 Jonas Stråhle 69 Lennarth Sandberg 70 B Gunnar Höglund 69 Erik Malmberg 71 Tommie Elofsson 71 OK Resultat 2020-02 Nästa gång blir det bollutdelning till veckans och förra veckans pristagare strax före...

läs mer