ONSDAGSKLUBBEN

Vi hälsar Dig hjärtligt välkommen till årets säsong!

Välkommen till Onsdagsklubben 

Denna sektion tar hand om alla tävlingssugna manliga golfare  i Åkersberga GK. Vi engagerar spelare i åldersspannet 22 till 99 år. Vi tävlar seriöst under trevliga former. Vi välkomnar nya medlemmar i ÅbGK till Onsdagsklubben då detta är en bra ingång att lära känna klubben och dess medlemmar. Vi träffas varje onsdag, spelar 18 hål i olika tävlingsformer, äter god och trevlig middag tillsammans med prisutdelning. Vi spelar seriespel i två hcp-klasser över sju spelomgångar från maj till september. Vi har också en matchcup som går över hela säsongen. Under september har vi en helgresa till en annan golfanläggning med övernattning.

Ledamöter

Ulf Jansson, ordf

Telefon:
0705 779525
E-post:
onsdagsklubben@tipcon.se

Bo Nystedt

Telefon:
0708 928 535
E-post:
bo.nystedt52@gmail.com

Björn Myrvold

Tävlingsprogram 2018

Onsdagsklubbens tävlingsprogram för 2018

OK-Spelschema-2018

Onsdagklubbens Matchspel – vinnarstege och förlorarstege

OKmatch stege 2018 kommer inom kort…

OKmatch 2017 vinnarstegen

OKmatch 2017 looserstegen

 

 

Tävlingsinfo & regler

Tävlingsbestämmelser för Onsdagsklubben 2018 – Seriespelet

Spelformen är slaggolf som spelas från varierande tee 45, 49, 54 och 56. Spelprogrammet fastställs av Onsdagklubbens kommitté i förväg.
Från och med 2017 kan man välja tee i vissa omgångar.
Spelarna delas in i klasserna A och B på så sätt att antalet spelare i varje klass är ungefär lika.
Klassindelningen består över hela säsongen oavsett om handikappet förändras.
Spelare med exakt HCP över 36,0 spelar på HCP 36,0
Inbetald säsongsavgift är en förutsättning för deltagandet. Avgiftens storlek bestäms för varje säsong av Onsdagsklubbens kommitté.Gäster är välkomna i mån av plats. Gäster betalar en något förhöjd startavgift (150kr) plus en rabatterad greenfee på 250 kr.

Senast kl 17:00 tisdagen före tävlingsdagen ska anmälan via ”min golf” på golf.se vara utförd. Där kan man anmäla om man önskar tidig eller sen start.
Betala helst startavgiften på 130 kr direkt i GIT vid anmälningen.
Startordningen lottas utifrån önskemålen. Startlistan publiceras normalt kl 19 tisdagen före tävlingen.Startlista finns i receptionen där scorekortet hämtas i god tid. Betalning kan också göras där.

Scorekorten med rundans resultat lämnas in till resultatansvarig i Onsdagsklubben direkt efter genomförd runda efter att de blivit signerade av markören och spelaren.
Om någon avbryter rundan pga sjukdom eller åska räknas inte rundan. Detsamma gäller om tävlingsledningen avbryter tävlingen pga av åska eller av annan orsak.
Regelfrågor hanteras av tävlingsledningen.
Resultatsammanställning publiceras via e-post och på ÅbGK hemsida snarast efter avslutad runda.

Vid framräkning av årets slutresultat räknas de sju bästa genomförda rundorna. Särskiljning görs av i första hand HCP (spel-HCP från tee 54),
därefter de 8 bästa resultaten och sedan de bästa 9 resultaten osv.
Vinnaren av A- och B-klass är kvalificerade till finalen i Order of Merit som anordnas i klubbens regi.
För att få ta del av prisbordet krävs Exakt Tävlingshandicap (ETH).
Vid tävling som stryks av tävlingsledningen erhåller samtliga deltagare 100 slag.

I övrigt hänvisas till ”Allmänna tävlingsbestämmelser för Åkersberga GK” samt till skrifterna ”Spel- och tävlingshandboken från 2016” samt ”Regler för golfspel från 2016”

För Onsdagsklubben Ulf Jansson i april 2018

Tävlingsbestämmelser för Onsdagsklubben 2018 – Matchspelet

Klassindelning: En gemensam klass för alla deltagare
Tee: Spel från tee 54

En nyhet för i år att vi spelar ett gruppspel innan själv stegen börjar. Det är 4 man i varje grupp och alla möter alla. Det betyder att man spelar 3 matcher i gruppspelet. Vinnaren går vidare in i matchstegen och möter vinnaren i nästa grupp. Antal grupper beror på antalet anmälda.
I gruppspelet som spelas över 18 hål får vinnaren 1 poäng, förloraren 0 poäng. Om matchen delas, dvs är oavgjord efter 18 hål får båda 0,5 poäng. Den med flest poäng i varje grupp går vidare till matchstegen.

Handicap beräkning:
Spelaren med lägst spelhandicap i matchen spelar med 0 erhållna slag.
Spelaren med högst spelhandicap spelar med skillnaden mellan spelarnas spelhandicap.
Exempel: A har spelhandicap 7 och B har spelhandicap 15. Då får B ett slag på hålen med index 1 – 8.
I matcherna efter gruppspelat gäller följande: Om det är oavgjort efter 18 hål gäller särspel på hål 1 och 18 tills någon har vunnit ett hål.
Vinnaren i en match ansvarar för resultatet meddelas tävlingsledningen
/Onsdagsklubben

Senaste nytt

Onsdagsklubben Inbjudan till spel 2018

Vill du vara med och spela med ONSDAGSKLUBBEN i år? Onsdagsklubben spelar tävlings golf varje onsdag med start mellan 13.00 och 15.00 och avslutar kvällen med en gemensam trevlig middag och prisutdelning. Onsdagsklubben är öppen för alla manliga fullvärdiga-, års- och...

läs mer

Onsdagsklubbens spelprogram 2018

Vi spelar 23 omgångar under säsongen. Varje onsdag från kl 13.00 Premiäromgång den 2 maj - Final den 30 september Uppdaterat spelschema den 3 juli 2018 OK-Spelschema-2018...

läs mer

Välkommen till Onsdagsklubben 2018

Hej Golfers, Det närmar sig ! Snart så är det dags igen. Vi börjar med ett uppstartsmöte onsdag den 28 mars kl 18:30 i klubbhuset. OK bjuder på kaffe och kanelbulle. Nya krögaren Johan har lovat nybakade bullar. Förhandlingar pågår när det gäller våra middagar. Det...

läs mer