SENIORKOMMITTÉN

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till årets säsong!

Seniorkommitténs övergripande ansvar består i att anordna gemensamma tävlingar, serie- och matchspel, samt andra aktiviteter i olika former för herrar och damer 55+. Vi skall alla gemensamt verka för en stark klubbkänsla och social gemenskap med en hög trivselfaktor, samt utveckla vårt golfkunnande. Du hittar våra tävlingar under Tävlingar > Seniorgolfen. Hör gärna av dig med frågor, idéer och synpunkter! 

Ledamöter

Jan Almqvist

Ordförande
Telefon:
070-5655727
E-post: Mejla mig

Karin Bäck

Spelplanering
Telefon:
070-3399161
E-post: Mejla mig

Birgitta Alpe

Matchspel
Telefon:
070-5239758
E-post: Mejla mig

Gunilla Hansson

Spelplanering
Telefon:
070-6250901
E-post: Mejla mig

Per Lundell

Ekonomiansvarig
Telefon:
0706-606964
E-post: Mejla mig

Siw Larsson

Funktionäransvarig
Telefon:
070-3713884
E-post: Mejla mig

Jan Holm

Tävlingsansvarig/resultatsammanställning
Telefon:
070-2084576
E-post: Mejla mig

Bo Lindquist

Funktionäransvarig
Telefon:
070-3851372
E-post: Mejla mig

Inbjudan

Samtliga seniorer i Åkersberga GK som är 55+ är välkomna att delta i seniorernas golfspel. Vi har de senaste åren varit ca 150 aktiva seniorer, varav ca 50 damer, som deltagit i våra aktiviteter. Vår strävan är att vi i framtiden ska kunna locka fler, framförallt damer. Seniorspelet leds och planeras av Seniorkommittén som består av en ordförande, samt sex till åtta ledamöter.

Kommitténs arbetsuppgifter fördelas mellan ledamöterna som kan kalla in andra medlemmar för att utföra lämpliga arbetsuppgifter såsom tävlingsfunktionärer, klubbutbyte och andra klubbaktiviteter. Seniorkommitténs övergripande ansvar består i att anordna gemensamma tävlingar, serie- och matchspel, samt andra aktiviteter i olika former för herrar och damer 55+. Vi ska alla gemensamt verka för en stark klubbkänsla och social gemenskap med en hög trivselfaktor, samt utveckla vårt golfkunnande.

Tävlingarna spelas enligt Svenska Golfförbundets tävlingsregler där kommittén kan inför varje tävling utfärda lokala regler. I samband med tisdagsgolfen planerar vi att ha regelutbildning i form av utdelade regelfrågor, som respektive boll får lösa. Svaren kommer att anslås på vår anslagstavla i klubbhuset. En tisdag i varje månad planerar vi ha kanonstart med gemensam lunch. En årlig avgift tas ut som ska täcka kostnaderna för priser, förtäring mm.

Vi planerar att dela in säsongen i vår, sommar och höst spel där vi kommer att tävla om att bli Vårens-, Sommarens- respektive Höstens Lirare. Säsongen avslutas enligt tradition med en ”Ryder Cup” tävling mellan vår klubb och Österåkers seniorer. Där tävlar de 16 med de bästa resultaten från årets seriespel. Tävlingsutbytet med Waxholms GK och Arninge GK planera att fortsätta med en tävling per år där vi byter spelplats vartannat år. Vi planerar också att fortsätta med tävlingen 4-klubbar årligen (Österåker, Waxholm, Arninge och Åkersberga)

Tävlingsutbytet med Ängsö GK fortsätter. Åtta herrar från vardera klubb spelar matchspel. På våren spelar vi på Ängsö och på hösten på vår bana. Vi kommer att sträva efter att även damerna ska kunna delta. Säsongen avslutas med en Grand Final i form av kanonstart med efterföljande middag med prisutdelningar. Seniorkommitténs arbete är en väsentlig del av Åkersberga Golfklubbs verksamhet.

Seniorkommittén
Jan Almqvist

Verksamhetsplan 2017-2019
Verksamhetsberättelse

SENIORVERKSAMHETEN 2016

Säsongen 2016 för seniorerna var väldigt lyckad med rekordstort deltagande och vackert väder. Säsongen innehöll som tidigare år ett seriespel med 20 omgångar, ett matchspel och klubbutbyte med Arninge, Waxholm och Österåkers seniorer. Vi spelade från 49 respektive 45. 45 spelade damer och de herrar 75+ som så önskade. Övriga herrar spelade från 49. Vid ett tillfälle av seriespelet spelade vi på Österåker Östra.  Motsvarande spelade seniorerna från Österåker på vår bana vid två tillfällen. En gång i månaden hade vi kanonstart. Den 26 april startade vi säsongen med en Scramble och den 20 september hade vi en Grand Final med gemensam middag och prisutdelning. Nytt för säsongen var att vi även utsåg Vårens lirare Per Lundell, Sommarens lirare Rolf Ohlsson respektive Höstens lirare Lennart Sandberg.

Under året hade vi ett samarbete med SISU. Detta innebar att vi vid varje seriespel tog fram en regelfråga, som respektive boll gemensamt fick besvara och lämna in tillsammans med scorekortet.

Under året har 63 rundor spelats under par, vilket är en klar förbättring mot 2015 då det var endast 27 rundor.

Vi har haft 104 herrar och 49 damer anmälda, totalt 153. 42 har tävlat i matchspelet. I snitt har 80-90 spelare startat varje tisdag.

Bästa resultat från seriespelet: Sten Reideby, 61.

Vinnare i A-klassen: Lennart Sandberg, 493. Snitt 70,4.

Vinnare i B-klassen: Reine Jildevik, 498. Snitt 71,1.

Vinnare i C-klassen: Jan Ternau, 487. Snitt 69,6.

Matchspelet delades in i en A respektive en B klass.

Vinnare i A-klassen blev Ulf Berglund

Vinnare i B-klassen blev Per-Åke Gabrielsson

Superfinalen mellan dessa två vann Supermästaren Per-Åke Gabrielsson.

Vi har också tävlat mot grannklubbarna.

Åkersberga – Arninge; vinst Åkersberga (729 – 779)

Åkersberga – Waxholm; vinst Waxholm, 20 året vi tävlat om vandringspriset ”Keppsfolket” av Rolf Wennskog

4-klubbstävling Åkersberga GK, Arninge GK, Waxholm GK samt Österåker GK. – Arninge (591) vann före Österåker (598) . Vi kom även i år trea (603) och fyra kom Waxholm (617).

Säsongen avslutades med en Ryder Cuptävling mot Österåker. Första dagen spelade vi match Foursome på Österåker. Det blev knapp seger för Åkersbergas seniorer 4,5 mot 3,5. Andra dagen på Åkersberga spelades singel match. Åkersberga vann med 9,5- 6,5. Innebar att Åkersberga tog hem total segern med 14 – 10.

Dessutom har vi haft ett klubbutbyte på kommitténivå mot Ängsö GK där vi spelar matchspel. Åkersberga vann stort.

Seniorkommittén har även hjälpt till med genomförandet av aktiviteterna: Puttning med middag, Kanalens dag samt Golfens dag, Vi har då passat på att berätta om seniorernas verksamhet för att fånga upp fler medlemmar.

Med förhoppning om en lika fin golfsommar nästa år så hälsar vi nya och gamla spelare välkomna 2017.

För Seniorkommittén: Jan Almqvist

Senaste nytt

Grand Final

Grand Final för årets seniorgolf den 19 september. Klockan 09.00 har vi kanonstart i en Texas Scramble tävling. Startavgift 50 kronor, middag ingår. Efter matchen sker prisutdelningar för "Höstens Lirare", Matchspelet, Seriespelet och Dagens Scramble. Hälsningar...

read more

Klubbmatch mot Sigtuna

Klubbmatch mot Sigtuna. Den 21 september kommer Sigtunas seniorer till oss för att spela slaggolf. Vi spelar om ett nyinrättat vandringspris. Jan...

read more

Ryder Cup mot Österåker

Ryder Cup mot Österåker.  25-26 september avslutas seniorgolfen 2017 med en "Ryder Cup" tävling mot Österåker. Den 25 spelar vi på vår bana och den 26 på västerled.  

read more