TÄVLING

Bred tävlingsverksamhet för alla nivåer

Varmt välkommen att delta i Åkersberga GK:s tävlingsverksamhet. Klubbens tävlingskommitté sätter varje säsong samman ett gediget tävlingsprogram som omfattar såväl singel- som partävlingar för alla handicapklasser.

Anmälan till tävlingarna sker via GIT. Utöver klubbtävlingarna arrangerar klubbens olika kommittéer seriespel, onsdagsklubben och seniorgolfen. Läs också klubbens allmänna tävlingsbestämmelser. Klubbens juniorer XXX. Har du frågor om tävlingarna, kontakta tävlingskommittén.

TÄVLINGSPROGRAM 2017

Tävlingsprogram

GIT KOPPLING

Anmälan till tävling

GIT KOPPLING

ÖVRIGA TÄVLINGAR

Åkersberga GK har flera lag med i Stockholms Golfförbunds seriespel för olika kategorilag både för herrar och damer. Är du intresserad av delta i något av lagen, kontakta någon av lagkaptenerna så får du information om vad som gäller för att vara med i laget.

I Onsdagsklubben spelar vi seriös tävlingsgolf varje onsdag med start mellan 13.00 och 15.00 och avslutar med en gemensam middag och prisutdelning. Onsdagsklubben är öppen för manliga spelare mellan 22 och 100 år med fullvärdigt medlemskap och 0-36 i hcp.

Du som är dam eller herre 55+ är välkommen att delta i Seniorspelet 2017 och få många nya trevliga golfvänner. Tisdag förmiddag är speldag och vi spelar som tidigare med A-, B- och C-klass. Även en matchspelscup kommer att anordnas under säsongen.

TÄVLINGSBESTÄMMELSER

Allmänna bestämmelser för klubbens tävlingar 2017

Klicka här

Allmänna bestämmelser för klubbens tävlingar 2017

För tävlingar på Åkersberga GK gäller Svenska Golfförbundets “Regler för golfspel” och aktuell “Spel- och Tävlingshandbok”, lokala regler och bestämmelser för Åkersberga GK samt för viss tävling uppsatta regler.

Klassindelning (om ej annat anges i tävlingsprogrammet eller i respektive tävlingsinbjudan).

A= – 13,5 B=13,6 – 19,9 C=20,0 – 36,0 D=37-54

Inbjudan med särskilda tävlingsbestämmelser för tävling anslås normalt på ÅbGK:s hemsida och på TK:s anslagstavla i klubbhuset senast två veckor före aktuell tävling.

Anmälan
Anmälan görs på Golf.se eller i klubbens reception senast kl. 23.59 tre dagar innan första tävlingsdagen. Samtliga tävlingar, utom särskilt markerade, är öppna för spelare som är medlem i klubb ansluten till Svenska Golfförbundet. För att få anmäla sig till klubbens tävlingar fordras att medlemsavgiften är betald och att inga startavgifter från tidigare tävlingar är obetalda.

Startavgift
Ordinarie startavgift är 100 kr per person.

Avgiftens storlek framgår av tävlingsinbjudan och varierar beroende på vardag eller helgdag, om utomstående tävlingsarrangör samt om mat ingår eller ej. Betalning sker enklast i förväg via ”min golf”.

Tävlingsgreenfee
Tävlingsgreenfee är 250 kr för senior respektive 125 kr för junior.

Start
Startlista publiceras på Golf.se kl. 12.00 dagen innan tävlingsdagen.  Första start om ej annat anges är kl 08.00. Incheckning skall ske senast 20 minuter innan utsatt starttid vid löpande start respektive senast 45 minuter innan vid kanonstart.

Anmälan är bindande
Spelare som bryter tävlingen betalar full tävlingsavgift. Spelare som uteblir från tävlingen utan att meddela detta till tävlingsledningen betalar dubbel tävlingsavgift samt avstängs från de två närmaste klubbtävlingarna.

Matchtävling
Spelare som står överst på listan kontaktar motspelaren och föreslår minst två speltillfällen. Kan överenskommelse inte träffas föreslår motspelaren i sin tur lika många speltillfällen. OBS! Båda har samma kontaktansvar. Kan spelarna inte komma överens om lämplig tidpunkt gäller kl. 13.00 sista speldatum för respektive omgång. Om inte resultat registrerats sista dag för aktuell omgång äger tävlingsledningen rätt att lotta matchen utan att tillfråga spelarna.

Priser
Prisutdelning kommer att förrättas klassvis och i direkt anslutning till att respektive klass är färdigspelad. Priser skall avhämtas personligen eller via ombud vid prisutdelning. Ombud för pristagaren skall anmälas till tävlingsledningen före prisutdelningen. Tävlingsledning, restaurang, shop får inte vara ombud. Tävlingsledningen avgör om pris till icke närvarande spelare skall gå vidare till nästa på resultatlistan. Ej avhämtade priser tillfaller klubben. För att få ta emot pris krävs normalt att spelaren har EGA exakt tävlingshandicap (ETH).

Endast medlemmar i Åkersberga GK kan erhålla inteckning i klubbens vandringspriser och kvalificera sig till Mästarmötet och Order of Merit.

”Scoring area”, scorekortsinlämning
Scorekortet är inlämnat när spelaren har lämnat sitt scorekort till tävlingsledningen och har lämnat platsen för inlämning.

Resultat – tävlingen officiellt avslutad
När det slutliga resultatet är officiellt tillkännagivet av tävlingsledningen är tävlingen avslutad.

Caddie åt junior
Om inte annat framgår av respektive tävlingsinbjudan så har junior rätt att använda sig av caddie.

Övningsspel
Beträffande övningsspel se regelboken regel 7.

Spel, före tävlingsrond eller mellan två ronder i slagspelstävling, på övningsbanan, övningsfältet och övningsgreen betraktas inte som övning/övningsspel enligt regel 7.

Inställd tävling
Startavgiften betalas tillbaka endast om samtliga priser är skänkta av en sponsor. Alla övriga situationer innebär att klubben haft kostnader och ingen återbetalning sker enligt Spel och tävlingshandboken 9.2.4.3. Tävlingskommittén kontrollerar om tävlingen kan genomföras vid annat tillfälle. Information om detta kommer då på hemsidan.

De som betalt greenfee får en greenfeecheck som gäller under innevarande säsong.

Tävlingsprogrammet
Tävlingskommittén förbehåller sig rätten till ändringar i tävlingsprogrammet.