Golf ska vi spela och trevligt ska vi ha.

För att fresta er lite kommer här spelprogrammet för i år.

Det blir 23 omgångar med lite variationer.

• Flera omgångar med både individuellt spel och lagspel
  • Flera omgångar med spel från 3 olika tee
  • Variationer med start från olika tee, bl.a. A-grupp från 54 och B-grupp från 49
  • Avslutningen spelas på en onsdag. Klubben har sagt nej till spel på helger för kommittéer.

Som det ser ut nu kör vi sällskapsspel men med räknade resultat. Vi följer golfförbundets och klubbens rekommendationer.

Tills vidare kommer vi att ha anmälningar utanför GIT (min golf). Anmälning till varje onsdag ska göras senast tisdagen före med mail till okspel20@gmail.com . Startavgiften på 25 kr ska swishas till Bosse före start. Den går till prisbollar.

Premiären dvs OK1 sker den 28 april, då hoppas vi att banan är grön och fin.

Tills vidare gäller följande:

Golfklubben följer Golfförbundets rekommendationer vilket innebär bl.a. att inga klubbtävlingar får genomföras.

Det är osäkert om och när vi kan ha gemensamma middagar, vi får se hur läget utvecklas. Middagen är förstås en viktig del i vår gemenskap.

Inbetalning av spelavgiften, 495kr, kan redan nu betalas till Åkersberga Golfklubb – bankgiro 5856-5193

Vill du delta i matchspelet får du lägga till 145 kr. Allt går oavkortat till priser.

Skriv OK2021 på betalningen och namn + golf-id

(Vi har ändrat lite på beloppen för att ingen förväxling ska ske med seniorspelet)

Betala senast 1 april

Kort om spelreglerna

Seriespelet:

– Vi spelar slaggolf och varierar mellan olika tee under säsongen. Starttid första boll kl 13:00

– De 7 bästa resultaten (netto) räknas ihop under säsongens drygt 20 omgångar

– Spel i 2 HCP klasser. Klass A hcp 0-18, Klass B hcp 19-36 (preliminära gränser)

– Spelavgift varje onsdag 25 kr. Priser (bollar) delas ut till de 3 främsta i A- och B-klass liksom närmast hål mm.
När vi kan ha gemensam middag tillkommer en slant för den.

– Starttider från kl. 13:00 till 14:50 varje onsdag

– Starttiderna lottas, men man kan önska tidig eller sen starttid.

Matchspelet:

– Gruppspel där 1:an och 2:an går vidare till utslagsspel i form av en stege.

– Alla spelar i en hcp grupp men med en hcp reducering med 20%

– matchspelet börjar först i maj

Inbjudan skickas till gamla Onsdagsklubbare och några nya intresserade  men alla senior herrar i ÅbGK är välkomna att vara med.

OK-Spelschema-2021-v0323.pdf