Måndag 25/7 kommer vi att spruta ruffen mot klöver. Arbetet som utförs med traktorburen spruta av en professionell konsult (Holger Andersson) påbörjas kl. 04.00 med start på del av banan som som är närmast kyrkan för att sedan fortsätta i riktning mot klubbhuset och norrut mot övningsområdet, hål 10, 11, 12, 8 och 9.
Preparatet som används heter Tomahawk 180 EC vilket är ett välkänt ogräsbekämpningsmedel som använts på golfbanor under många år. Den verksamma substansen heter glyfosat. Följ gärna länken för information från kemikalieinspektionen, klicka här.
Spelförbud råder på banan från kl. 00.00 och start kommer att tillåtas på hål 1 från kl. 10.00
Skyltar kommer naturligtvis att sättas upp vid alla tillfartsvägar till klubben, både de som är avsedda för biltrafik och de som är gång- och cykelvägar.
Vid frågor kontakta Eva Hultgren, klubbchef Åkersberga Golfklubb på telefon 08-540 690 46