Välkommen till oss

Åkersberga GK är en ung klubb som startade 1991 och är känd som en lugn och trevlig anläggning med en omväxlande, naturskön och utmanande bana. Vi kallar oss för Sveriges trivsammaste golfklubb då medlemmar och gäster upplever oss så.

Om klubben

Klubben erbjuder verksamhet som passar alla, från tävlingar till kurser och sociala aktiviteter för både vuxna och juniorer. I maj 2003 invigdes det nya klubbhuset; ett funktionellt hus som passar bra in i den lantligt rofyllda miljön. I klubbhuset finns reception, shop, kansli och en trevlig restaurang. Här finns också konferenslokaler och omklädningsrum. Från våren 2021 kommer vi erbjuda medlemmar och gäster spel på vår padel-bana vid stora parkeringen.

Anläggningen – golfbanorna, klubbhus och övriga fastigheter – ägs av Åkersberga Golf AB där klubben äger huvuddelen av aktierna och aktiemedlemmarna resterande. Österåkers församling äger marken som golfbanorna ligger på och som bolaget arrenderar. Åkersberga Golfklubb ansvarar för den sportsliga biten.

meter golflycka

TEES

HÅL

BUNKRAR

PADELBANA

Om banan

Banan är designad av Bengt Lorichs som på ett mästerligt sätt utnyttjat naturen när han skapade den. Många spelare imponeras av hur en så till synes enkel bana kan bjuda på så stora utmaningar.

På Åkersberga GK är ruffen vänligt nedklippt, skogen är gallrad och hagarna betas av får; allt för att du ska hitta dina enstaka snedslagna bollar. Men utmaningarna kvarstår.

En utmaning för alla

Banan har olika utslagsplatser – tee 56, 54, 49, 45 och 39 – där namnet anger banans längd i hektometer, t ex står 49 för en banlängd om 4 900 m. Tanken är att alla spelare oavsett spelstandard ska hitta en utmanande bana. Det gör också att den som spelar banan ofta kan variera svårighetsgraden från gång till gång. Och golfen blir roligare om man väljer tee efter sin spelstandard.

I receptionen finns rekommendationer om vilken tee du normalt bör välja.

Första historiska slaget

Golfbanan stod klar 1993 och det första slaget slogs den 6 juni av biskop emerita Christina Odenberg. Klubben grundades dock redan 1991 och på det 18:e hålet finns en klockstapel med det årtalet ingraverat. När du ringer i klockan, talar du om för bakomvarande boll att det är klart att slå ut på banans enda blinda hål.

Styrelse Åkersberga GK och Åkersberga Golf AB

Katarina Hansson

Ordförande Åkersberga Golfklubb
katarina.hansson@mercuri.net