Vi har glädjen att meddela att Jakob Berlin kommer att vara verksam på Åkersberga Golfklubb från 2019 och arbeta tillsammans med vår head pro Eva Hultgren.

Jakob har varit professionell golftränare sedan 2008, och kommer nu senast från Österåkers GK där han under fyra år haft ansvaret att utveckla deras elitspelare.

Jakob kommer att vara verksam i vår juniorträning, men även finnas tillgänglig för privatlektioner. Känns jättekul att vi har Jakob med i båten så att vi kan fortsätta att utveckla vår verksamhet!

”Det känns både spännande och stimulerande att få vara med att vidareutveckla träning, klubben och golfspelare på Åkersberga Gk. Det är en otroligt fin miljö att jobba i och jag ser fram emot säsongen 2019!”

Eva som varit tränare på klubben sedan våren 2017 är mycket positiv till att klubben nu fått ytterligare en tränarresurs:

”Nu kan klubbens träningsverksamhet växa vilket är positivt både för juniorkommitén som har ökat antalet deltagare och därmed är i behov av fler träningstimmar samt för den enskilde medlemmen som ges större valmöjlighet för att utveckla sin golf”.

Eva och Jakob har för ett antal år sedan arbetat tillsammans som tränare på Österåkers GK: ”Att vi lyckats knyta en så kompetent tränare som Jakob till klubben känns jättebra”.

Jakobs bakgrund

Jakob har jobbat som professionell golftränare sedan 2008 och innan dess som professionell  golfspelare i sju år där han spelade på tourer i Sydafrika, Norden och USA. Han har tidigare jobbat som Head Pro på Arlandastad Gk samt nu senast på Österåkers Gk där hans huvuduppgift under de senaste fyra åren har varit att utveckla klubbens elitspelare.

Parallellt med golfen jobbar han med Personlig Utveckling med fokus på framförallt stresshantering, avslappning och allmänt välmående. Han föreläser även på den Högre Tränar Utbildningen (HTU) inom kunskapsområdet förändringsarbete och kommunikation

Han ses av andra som en engagerad, lugn, varm, seriös samt kunnig golftränare och personlig coach. Med en grundfilosofi att vi i grunden och i längden behöver må bra av det vi gör, menar han att det samtidigt är viktigt att vi vågar ifrågasätta oss själva och utmana gamla mönster för att utvecklas, både inom golfen och livet i allmänhet.

”Må bra, annars får det va”

Vill du träffa Jakob för golflektioner i Ullna tältet eller för coaching/personlig utveckling redan nu i vinter är du välkommen att höra av dig direkt till honom.

Jakob Berlin
jakob.berlin@pgasweden.com

Evas bakgrund

Eva har varit verksam som pro sedan 1990 och bland annat arbetat som head pro på Sollentuna GK och Skepptuna GK. Hon kom till Åkersberga Golfklubb april 2013 och arbetade som klubbchef fyra år. 2017 gick hon tillbaka till sin gamla yrkesroll som professionell tränare och har varit verksam på ÅbGK sedan dess.

Eva som började med golf redan i 6-årsåldern har spelat tävlingsgolf på landslagsnivå som junior. Under några år på 90-talet var hon anställd av Svenska Golfförbundet som förbundskapten för flicklandslaget.

Uppväxten i en golfande familj där föräldrarna haft olika ideella engagemang gjorde att Eva tidigt fick inblick i golfklubbarnas föreningsliv och hon har sedan själv som ungdom och som vuxen arbetat ideellt både i de klubbar där hon varit medlem och i Stockholms Golfförbund.

Evas devis är: ”Bollen i koppen”

Målsättningen är att hitta varje spelares optimala sätt att spela golf och kunna förmedla det på ett lättförståeligt sätt. Vägen dit kan se väldigt olika ut och Eva vill därför erbjuda ett varierat utbud av både privatlektioner, gruppträningar och kurser.

Du når Eva antingen via telefon eller mail:

Eva Hultgren
08-540 690 46