Åkersberga Ladies

För trivsel och gemenskap

 

Åkersberga Ladies samlar klubbens tjejer och damer i olika aktiviteter såsom gemensamma träningar, utflykter och torsdagsgolf (varav en gång i månaden med efterföljande middag). Målsättningen är att vi med kontinuerligt spel ska utvecklas som golfspelare, ha kul tillsammans och lära känna flera golfande tjejer i klubben. Vår ambition är att fler ska våga tävla utan att känna någon press. 

Alla tjejer och damer från 18 år och uppåt är välkomna – oavsett handicap, regelkunskap eller dagsform i golf. Det enda som krävs för att delta är grönt kort samt att du är minst vardagsmedlem. 

Välkommen till ett härligt gäng med tjejer som alla har det gemensamma intresset att spela golf! Följ oss gärna på sociala medier (se länkar nedan).

//Åkersberga Ladies kommitté

 

Instagram
Facebook
 
 

Tävlingsprogram 2023

 

Ladies Torsdagsgolf

  • Alla spelar på sitt handicap t.o.m 54
  • Vi spelar i en gemensam tävlingsklass
  • Anmälan görs på mingolf.se senast tisdag kl 12.00 innan torsdagens tävling.
  • Starttider distribueras senast onsdag kl 19:00 dag före spel.
  • Tävlingsavgiften, 350 kr gäller för hela serien och betalas vid första anmälningstillfället på www.mingolf.se
  • Avslutning och prisutdelning blir den 7:e september i samband med sista speltillfället.

Klicka här för att läsa mer om Ladies Torsdagsgolf.

Aktuell ställning i Ladies Torsdagsgolf.

Vi fortsätter med förra årets succé! En torsdag i månaden (förutom i juli) testar vi olika spelformer och efteråt stannar vi kvar för en lättare middag och prisutdelning. Måltiden ingår i priset om 150 kr per tävling.

Varje speltillfälle är en separat tävling och har någon twist. Om det är en lagtävling så lottas vi in i lag. Anmälan görs via mingolf.se senast kl 12.00 på tisdagen innan tävlingsdagen. Starttid publiceras senast onsdag kl 19.00.

Klicka här för mer information och spelschema.
 

 

Ladies’ 1st Charity Open – NY TÄVLING

Fredagen den 26 maj 2023 bjuder Åkersberga Ladies in alla tjejer över 18 år med ett spelhandicap till en härlig tävlingsdag tillsammans.

Antalet spelare är begränsat till 108 (54 tvåmannalag). I startavgiften ingår kaffe, smörgås, banguide, lunch, uppvärmningsbollar vid rangen och happenings längs banan. En del av överskottet kommer att skänkas till Bröstcancerfonden och du kan välja att ytterligare bidra genom att delta i närmast hål-lotteri eller köp av utslag.

Startavgiften är 350 kr. Tävlingsgreenfee tillkommer om 400 kr för ej fullvärdig- eller vardagsmedlem i Åkersberga GK. Du anmäler dig och betalar via mingolf.se. Du kan välja att anmäla dig ensam eller tillsammans en spelkompis, som du i sådana fall anger i din anmälan. Spelare som har anmält sig själva eller vars spelkompis får förhinder kommer att lottas in i tvåmannalag.

Vid eventuell avbokning följer vi klubbens tävlingsbestämmelser angående återbetalning. Startlistan kommer att publiceras på mingolf.se senast torsdagen den 25 maj.

Klicka här för att komma till tävlingsinbjudan och mer information om spelformen Try All.
Klicka här för att komma till tävlingsinbjudan och mer information om spelformen Try All. (Mobil version)

 

Sommarslaget by Abacus

Torsdagen den 6 juni går Sommarslaget by Abacus av stapeln. Tävlingen har två damklasser, en herrklass och en juniorklass så ta med dig hela familjen för en härlig dag på Åkersberga golfklubb. Varmt välkommen med din anmälan senast den 4 juli via mingolf.se

 

Ladies Resor

Vi planerar att genomföra gemensamma dagsresor till närliggande klubbar samt en helgresa med övernattning. Resorna är tänkta att ha en opretentiös prägel med fokus på sällskapsspel och trivsel. 

 

I år kommer vi att satsa på att genomföra resor med kort varsel (ca 2-4 veckor före planerat genomförande). Information om dessa resor kommer att ske både via Facebook och riktade mailutskick till klubbens alla Ladies. 

 

Gemensamma träningstillfällen

Föreläsningsserie med Jenny Hagman – fulltecknad

I år inleder vi golfsäsongen med en föreläsningsserie med Jenny Hagman via RF SISU Stockholm. Vi har bjudit in henne för att förbereda oss inför golfsäsongen 2023. Under tre föreläsningskvällar kommer Jenny att ge oss träningstips, mental träning och kostråd för att hålla energin uppe under kommande golfrundor.

Jenny är civilekonom i grunden och har varit golfproffs både på Europatouren, Svenska touren och Sydafrikanska touren fram till 2002. I dag arbetar Jenny som licensierad mental tränare, coach och yogalärare inom idrott och ledarskap.

Föreläsningarna sker i klubbhuset mellan klockan 18 och 21;

23 februari – Fysisk träning

30 mars – Mental träning

20 april – Kost

Vi serverar smörgås och kaffe/te/juice. Meddela eventuella allergier till Annika Thunholm. För att vi ska kunna planera för åtgång på smörgås mm, behöver vi din anmälan inför varje träff.

Vi ber dig att betala anmälningsavgiften före den första träffen. Hör av dig till Sara Ljunglöf om du behöver hjälp med din anmälan eller betalning.

Förtydligande kring hur du gör för att anmäla dig till föreläsningsserien med Jenny Hagman:
1. Logga in på www.mingolf.se (ej via appen utan via en webbläsare)
2. Klicka på Sök tävling
3. Filtrera på Min hemmaklubb
4. Klicka på Anmälan
5. Bocka i den lilla rutan för att betala direkt. Du kan betala enkelt via swish eller kort.
Klicka här för mer information

Gemensamma träningar

Även i år kommer vi att erbjuder alla damer i klubben möjligheten att vässa sina kunskaper i golf. Åkersberga Ladies subventionerar ett träningstillfälle på totalt tre timmar samt fika.

Det är klubbens egna tränare Jakob Berlin som håller i träningen. Vi övar på allt från putt och närspel till det långa spelet.

Klicka här för mer information.