Åkersberga Ladies

För trivsel och gemenskap

 

Åkersberga Ladies samlar klubbens tjejer och damer i olika aktiviteter såsom gemensamma träningar, utflykter och torsdagsgolf (varav en gång i månaden med efterföljande middag). Målsättningen är att vi med kontinuerligt spel ska utvecklas som golfspelare, ha kul tillsammans och lära känna flera golfande tjejer i klubben. Vår ambition är att fler ska våga tävla utan att känna någon press. 

Alla tjejer och damer från 18 år och uppåt är välkomna – oavsett handicap, regelkunskap eller dagsform i golf. Det enda som krävs för att delta är grönt kort samt att du är minst vardagsmedlem. 

Välkommen till ett härligt gäng med tjejer som alla har det gemensamma intresset att spela golf! Följ oss gärna på sociala medier (se länkar nedan).

//Åkersberga Ladies kommitté

 

Instagram
Facebook
 
 

Senaste nytt

 

Ladies kick-off 2024

Nu är anmälan öppen till årets kick-off! Söndagen den 21 april berättar vi om årets aktiviteter inom Ladies, vi provar Trackman på nya rangen och äter lunch i vår nya, fina Restaurang Å. Anmälan...

Damkommitten
mar 26, 2024

Ladies Charity Open

Den 27 mars öppnas anmälan till föregående års succétävling. Förra året lyckades vi samla in 40 000 kr till Bröstcancerfonden. Detta hoppas vi förstås att vi kan uppnå även i år. Kommer du? Länk...

Damkommitten
mar 18, 2024

Tävlingsprogram 2024

 

Ladies Torsdagsgolf

  • Alla spelar på sitt handicap t.o.m 54
  • Vi spelar i en gemensam tävlingsklass
  • Anmälan görs på mingolf.se senast tisdag kl 12.00 innan torsdagens tävling.
  • Starttider distribueras senast onsdag kl 19:00 dag före spel.
  • Tävlingsavgiften, 350 kr gäller för hela serien och betalas vid första anmälningstillfället på www.mingolf.se
  • Avslutning och prisutdelning blir den 5:e september i samband med sista speltillfället.

Klicka här för att läsa mer om Ladies Torsdagsgolf.

 

Vi fortsätter med förra årets succé! En torsdag i månaden (förutom i juli) testar vi olika spelformer och efteråt stannar vi kvar för en lättare middag och prisutdelning. Måltiden ingår i priset om 150 kr per tävling.

Varje speltillfälle är en separat tävling och har någon twist. Om det är en lagtävling så lottas vi in i lag. Anmälan görs via mingolf.se senast kl 12.00 på tisdagen innan tävlingsdagen. Starttid publiceras senast onsdag kl 19.00.

Klicka här för mer information och spelschema.
 

 

Ladies Charity Open

Fredagen den 24 maj 2024 bjuder Åkersberga Ladies in alla tjejer över 18 år med ett spelhandicap till en härlig tävlingsdag tillsammans.

Antalet spelare är begränsat till 120 (60 tvåmannalag). I startavgiften ingår kaffe, smörgås, banguide, lunch, uppvärmningsbollar vid rangen och happenings längs banan. Överskottet kommer att skänkas till ett välgörande ändamål och du kan välja att ytterligare bidra genom att delta i närmast hål-lotteri eller köp av utslag.

Startavgiften är 400 kr. Tävlingsgreenfee tillkommer för ej fullvärdig- eller vardagsmedlem i Åkersberga GK. Du anmäler dig och betalar via mingolf.se. Du kan välja att anmäla dig ensam eller tillsammans en spelkompis, som du i sådana fall anger i din anmälan. Spelare som har anmält sig själva eller vars spelkompis får förhinder kommer att lottas in i tvåmannalag.

Vid eventuell avbokning följer vi klubbens tävlingsbestämmelser angående återbetalning. Startlistan kommer att publiceras på mingolf.se senast torsdagen den 23 maj.

Klicka här för att komma till tävlingsinbjudan

 

Sommarslaget by Abacus

Torsdagen den 4 juli går Sommarslaget by Abacus av stapeln. Tävlingen har två damklasser och en herrklass. Varmt välkommen med din anmälan senast den 2 juli via mingolf.se

 

Ladies utflykt

Vi planerar att genomföra gemensamma dagsresor till närliggande klubbar. Resorna är tänkta att ha en opretentiös prägel med fokus på sällskapsspel och trivsel. I år kommer vi att satsa på att genomföra resor med kort varsel (ca 2-4 veckor före planerat genomförande). Information om dessa resor kommer att ske både via Facebook och riktade mailutskick till klubbens alla Ladies. 

 

Gemensamma träningstillfällen

 

Gemensamma träningar

Även i år kommer vi att erbjuder alla damer i klubben möjligheten att vässa sina kunskaper i golf. Åkersberga Ladies subventionerar ett träningstillfälle på totalt tre timmar samt fika.

Det är klubbens egna tränare Jakob Berlin som håller i träningen. Vi övar på allt från putt och närspel till det långa spelet.

Klicka här för mer information.